BICOM OPTIMA 2000 – Zanimljivosti o uređaju

balanced_15BICOM biorezonantna metoda (BRM) je poseban holistički dijagnostički i terapeutski postupak kojim je otpočet jedan novi pravac u medicini, sa ciljem da se pacijentima pomogne brzo i efikasno.

Izvodi se aparatom BICOM – BioCompjuter – (njemačke firme Regumed) za čije kreiranje su iskorištena najnovija saznanja na području biofizike, kvantne mehanike, kineske tradicionalne medicine i homeopatije. BICOM se koristi posljednjih dvadeset godina, stalno se usavršava, a njegova djelotvornost je dokazana naučnim istraživanjima in vivo i in vitro, kao i na bezbrojnim pacijentima. Sa BICOM aparatom se mogu u mnogim slučajevima otkriti stvarni – često prikriveni – uzroci bolesti. Efikasno se mogu tretirati mnoga kronična stanja, tako što se organizam rasterećuje mnogih toksina, blokada, intolerancija, itd., čime se stimuliraju samoozdravljujuće snage tijela, što u najvećem broju slučajeva dovodi do ozdravljenja.

Biorezonantnom je terapijom moguće poništiti uzrok koji se možda i godinama nalazio u Vašem organizmu i stvarao Vam probleme. Isto je tako moguće i detektirati nešto čak i prije nego se pojave simptomi. Utvrđujemo što je poremećaj u komunikaciji među stanicama, što ga je uzrokovalo, te ga individualnom i ciljanom terapijom neutraliziramo.

Može se testirati apsulutno sve. Od namirnica koje svakodnevno upotrebljavate, hrana, ljekovi, preparati koje koristite, biljke kojima ste okruženi.

Postupak otkrivanja je vrlo jednostavan. Ampula s određenim uzorkom se stavi na predviđeno mjesto u aparatu i uz pomoć tenzora vidimo da li vam odgovara ili ne. Tenzor, koji se nalazi između Vas i aparata, nam daje podatak o usklađenosti frekvencija na energetskoj razini.

Terapeutski setovi s kojima se u tretmanima radi su:

  • Set teških metala, lijekova i hormona
  • Test aditiva, konzervansa i emulgatora
  • Alergijski set
  • Set organskih sustava
  • Set virusa parazite i gljivica
  • Set cjepiva i vanjskih toksina
  • Zvuči jednostavno? Pa i je…