Alergija na sunce – 2. dio

Opet mi o suncu. Opet mi o alergijama.

Jeste li znali da je čak do 40% alergija na sunce nasljedno?

Uzrok sekundarnih alergija na sunce su razni lijekovi i neke bolesti. Oni našu kožu čine izuzetno osjetljivom na tople i neodoljive sunčane zrake. Te se tvari zovu fotosenzitivne ( smanjuju prag osjetljivosti na sunce) i to bi trebalo pisati na ambalaži. No često to nije tako, ili često smo prepovršni da čitamo baš svaki redak sitno napisanih uputstava.

Ukratko, fotosenzitivni lijekovi su: lijekovi protiv gljivica, diuretici, lijekovi protiv napetosti, nervoze i osjećaja tjeskobe, antibiotici ( tetraciklin i flourokinolan), antihistaminici, lijekovi protiv akni…

Naš savjet, prije kupovine bilo kojeg lijeka u periodu ljeta ( po mogućnosti i puuuuno prije), savjetujte se s Vašim liječnikom ili tetom u apoteci.

Biti alergičan na sunce je nešto što je prilično iritirajuće. Nemoć koju osjećate je nešto što prevencijom i odgovornijim pristupom možete ublažiti. Testirajte svoj organizam. Biorezonantnim ispitivanjem vrlo brzo dolazite do podataka što je Vašem tijelu potrebno da se osjeća dobro, balansirano i zdravo.

Ukoliko imate ikakvih upita , nedoumica ili dvojbi nazovite nas. Balanced3 biorezonantni centar ima prvi dolazak kod nas potpuno besplatan. Dodjite, informirajte se i odlučite.

Jer je zdravlje bitno.