Ambrozija i alergije

Kolovoz u Zagrebu je posebno inspirativan. Grad je utihnuo, ono malo žamora što ga zbunjeni turisti proizvode bauljajući i tražeći nešto samo njima znano je čisto ugodno. Pravo vrijeme za prezentaciju nje – u punom zamahu – gospođe A.

Gospođa A ima i svoje pravo ime, ali svjesna da joj majčica priroda nije dala neki ugodan karakter vješto ga skiva. Svi je znamo, čak je 35 posto nas alergično na nju, a čak se nas 95 posto susrelo sa njom ni ne znajući ni tko je ni što izaziva. Njeno visočanstvo, crna kraljica, naravno zla i opaka- Ambrozija.


Suprug me pita: “O čemu pišeš?” Pogledam ga ispod oka, kao da je prekinuo pokus koji bi promijenio povijest i kažem: o ambroziji…. “A što o ambroziji? Pa o njoj se sve zna.” I uz trenutačno odlaganje olovke (volim te drvene tozovke i sva sreća da sam se opskrbila zalihama) i jedno znakovito “zbiiiiiiiilja sve znaš?” počinjem s pitanjima….. “Odakle je došla, jel naša ili nije, gdje je ima?” 


Doplovila je kao slijepa putnica na brodovima sa robnim pošiljkama i to čak iz Sjeverne Amerike negdje 1941. Znači, nije naša, domaća korovuša. Krenula je gospođa u jednom smjeru sa vrlo jasnim ciljem: zavladati gdje god stigne. Nije bitno jel nizina, je li brdo il dolina, gdje god kreneš, gdje god staneš, ambrozije svugdje ima :)))) Krenuh u smijeru rime, samo da ne završim na bećarcu…. 


Vratimo se mi ambroziji… upravo je nevjerojatno kako nikne apsolutno svugdje. Viđamo je uz ceste, na zapuštenim ali i uređenim prostorima, čak i u teglama s uredno održavanim cvijećem…. Niže je fotka kako raste iz temelja obiteljske kuće!!! Počinje nicati u travnju (čini mi se da u travnju sve nekako puludi), a cvjetanje počinje sredinom srpnja i ponekad, ako je suha i topla jesen može potrajati čak do kraja kolovoza.

 

ambrozija


Jeste li znali da ambroziju zovu i partizanka???? E pa Anka partizanka biljnog svijeta je sposobnija nego što ste ikada pomišljali…. Ona uz pomoć vjetra pelud jedne jedine biljke (čak 9 milijuna peludnih zrnaca), proširi u radijusu od 50 km. Nije to sve, unatoč tome što se najveća koncentracija zadrži na 100 metara od same biljke, pelud može otići u visinu do 3 kilometra.


Svrbe vas i peku oči? Kišete ili kašljete? Umorni ste i bezvoljni i sve radite na rezervi….
Imate, na vašu žalost, oslabljeli imunitet i alergiju na gore navedenu biljku. Može vas utješiti (mada čisto sumnjam) činjenica da je postotak alegičnih na ambroziju u stalnom rastu… Ali može vas utješiti i činjenica da vam biorezonantna terapija uvelike može pomoći. U našem centru smo u mogućnosti (zahvaljujući najsuvremenijem biorezonantnom aparatu BICOM optima) ne samo ustanoviti jeste li alergični na ambroziju, već i ustanoviti frekvencijsku jačinu te alergije…. Kad postavimo bazne parametre, kreće se s biorezonantnim tretmanom koji utječe na sam uzrok vašeg problema. Upamtite, biorezonanca vam pomaže da na neke stvari djelujete preventivno. Ako imate manjih teškoća sa alergijom, zašto ne spriječite daljne probleme koje vam alergija može izazvati? Pomoću biorezonantne terapije se ne prikrivaju simptomi, već tijelo dovodimo u balans jačajući imunitet i dajući mu ono što treba – samoregulaciju.