Praznici su iza nas. Miris fritula, cimeta i toplog kuhanog vina sada je dio neke bivše priče… na redu je detoksikacija.

Siječanj… Ah taj siječanj? Do kada više? Advent i treperavi odsjaj lampica su iza nas. Već ili napokon?

Bili smo i razdragani i raznježeni i tugaljivi i plačljivi, i puni nade u taj neopisiv nadolazeći boljitak, koji Božić tako nemilosrdno probudi u nama.

Zato praznici imaju taj miris. Mirišu na djetinjstvo. Na bezbrižnost i na ne moranje. Na zabušavanje. Na tko ga šiša. Na sigurnost. Mirišu na bake i djedove. Opojan miris lijenosti i odgađanja…

Suočeni sa neumoljivim siječnjem, vraćamo se u onu našu poznatu kolotečinu. Neki su se malkoc udebljali, neki su previše potrošili, nekima se metabolizam usporio, nekima je štitnjača proradila, a neki su opet počeli sumnjati da ipaki maju neki oblik intolerancije na gluten. Od svih tih silnih kolača, candida (kandida) je najviše uživala, imunitet je oslabio i prisutan je onaj poznati umor.

Nekima je pak, sva ta strka i buka išla na živce. Neki su se pak samo ušuškavali u dekice i čitali knjige (ja osobno znam samo jednu takvu). Neki su danonoćno visjeli na Adventskim dešavanjima, kojima je Zagreb obilovao, tagirali se sa raznih likacija i trudili se da nosevi na fotkama budu manje crveni….Neki su, opet, bjesomučno pospremali, kuhali, dočekivali i ispraćali goste i rodbinu.

Umorni ste, iscrpljeni i onako nekako praznjikavi?

Vaše tijelo, Vaš um, Vi zaslužujete jedan dooooobar odmor. Malo stajanje na loptu.

Sječanj je mjesec zatišja, mjesec mirovanja, mjesec kada je naš duh, tijelo, kada su naše misli nježno dovode u stanje mirovanja. I vjerujte, nije to bez razloga.

U ovom se mjesecu odmaramo od svega onoga to nam je uzrokovalo stres, što nas je iscrpljivalo, odmaramo se od svih onih nezdravih kolača koje smo(pod izlikom samo ću jedan) utrpavali u sebe, odmaramo se od svih onih alkoholnih zdravica, od svih bjesomučnih trčanja u kupovinu i od svih, o da, nepotrebnih ljudi i stvari kojima smo bili okruženi.

Sto ste puta pročitali da je zdravlje najvažnije. Sto ste puta čestitali blagdane zaželjevši samo da nam je zdravlja.

Neka Vaša novogodišnja odluka bude VOLJETI SEBE. Nezaustavljivo, unatoč i usprkos, brinuti o svome tijelu, emocijama i mislima.

Ono što je najbezbolnije, najjeftinije i najučinkovitije je osvijestiti i osjetiti zahvalnost za sve što nam se dešava. Signali koje nam tijelo šalje, kao alergije, upale, intolerancije, samo su znaci da možemo biti bolje, puno bolje.

Ukoliko želite novi, svježi početak, na raspolaganju smo Vam s besplatnim konzultacijama, besplatnim testiranjem na candidu (kandidu), te dijagnosticiranjem Vašeg općeg zdravstvenog stanja.

Preventivno djelovanje biorezonance, nezamjenjiv je način vođenja brige o samom sebi.Zašto si ne biste bili na prvom mjestu…. kako ono ide u jednoj reklami: Jer vi to zaslužujete 🙂