Mlijeko. Volimo ga. Ili ga ipak ne volimo? Kažu da nije dobro. Onda drugi kažu, kako prvi lažu i da je zbilja dobro. Potom slijedi jedan od onih argumenata: odrasli smo na njemu, i niti smo bili bolesni niti nam išta fali. Pogledaj nas samo.

Što je od svega toga istina? Pa krenimo redom. Svatko od nas je jedinstven. Živi u jedinstvenim uvjetima sa jedinstvenim mogućnostima i jedinstvenim stavovima. Nekima od nas (pravim sretnicima) su prirodni proizvodi lokalnih proizvođača nadohvat ruke i u svakom trenutku znaju da jedu/piju prirodne, izvorne, industrijski NEprerađene proizvode.

Zašto je to “industrijski obrađeno” toliko bitno? E pa ovako dakle…

Mlijeko (životinjsko) pogotovo kravlje, oduvijek je bilo dio naše prehrambene kulture. Obilovalo je vitaminima, mineralima, bilo prepuno hranjivih tvari i proteina. Zdrave kosti i zubi bez konzumacije mlijeka? Nemoguće. Bilo je… Pišem u prošlom vremenu…

Tehnološki napredak je učinio svoje. Industrijskom preradom, kojom se mlijeko pasterizira (postupak tretiranja na visokim temperaturama da se uništi sve što je od mikroorganizama štetno za naš organizam), uništavaju se i one doooobre bakterije. A dobre bakterije su one koje služe da naš probavni sustav savršeno radi, i koje ujedno služe i tome da naš organizam to isto uneseno mlijeko probavi na prirodan i bezbolan način.

Sručnjaci se slažu u jednom: to je ključni razlog zbog kojeg sve više ljudi ima intoleranciju na mlijeko.

Blagotvorne stvari koje se nalaze u mijeku, i koje su neophodne za naše zdravlje, industrijskom se preradom, dakle, gube, a zbog izostanka prirodne masti, mlijeko je kemijski promjenjeno i teže probavljivo.

Obzirom da je sve manje malih poljoprivrednih gospodarstava, i da više ne postoje idilične slike malih sela sa kravicama na slobodnoj ispaši, masovna proizvodnja mlijeka je najzastupljenija. Sam tretman kravica (koje ne idu na ispašu, ne kreću se, ne žive u prirodnim uvjetima), koje se tretiraju antibioticima, hormonima, jedu industrijski pripremljenu hranu i naravno dodatke toj istoj hrani, rezultiralo je porastom problematike i dvojbama o djelotvornosti mlijeka.

Bez obzira koje mlijeko životinjskog porijekla koristite (kravlje,kozje,ovčje ili magareće), promatranjem svog organizma i osluškivanjem signala koje nam naše tijelo daje, vrlo ćete lako ustanoviti da li vam odgovara ili ne.

Ako konzumirate mlijeko ili njegove proizvode i kroz pola sata osjećate nadutost, grčeve, učestale vjetrove? Jačina ovih tegoba različita je od osobe do osobe, i naravno da ovisi i o količini te sastavu unesenih mliječnih proizvoda.

Mlijeko - Balanced3

Ako niste sigurni, najjednostavni je način da nam se javite za besplatne konzultacije. Biorezonantni uređaj vrlo brzo i učinkovito detekrira da li Vam mlijeko odgovara, koje mlijeko Vam odgovara i što je za Vaš organizam najbolje.

Intolerancija na mlijeko i na laktozu nije ista stvar… Ali o tome slijedeći tjedan.

Ostajte mi veseli i zdravi.