Intolerancija na mlijeko? Nepodnošenje laktoze? Čovjek se s punim pravom zapita, pa dobro što sada ne valja s mlijekom? Pili smo ga čitavo djetinjstvo, i vidi nas, kako smo bezgrešno krasni i dobri ljudi postali.

Ništa nam ne fali. Eeeee… Jeste li primjetili kako je u zadnje vrijeme mlijeko životinjskog porijekla postalo sinonim za najlošije što možete učiniti sebi i drugima? Korak smo do toga da pročitamo da je ubojstvo počinjeno sa dvije litre kravljeg mlijeka.

Danas ću vam, kratko i jasno, predočiti vrste životinjskog mlijeka:

Kravlje mlijeko

Jel i vama sada pred očima crno bijela kravica na zelenom pašnjaku koja vas pozdravlja s jednim srdačnim MUUUU?

Izuzetno je bogato proteinima, mlječnim mastima i mineralima. A minerali su pak oni koji koji grade naše kosti i zube. Kalcij, kalije i fosfor pa vitamini D, A i B, folna kiselina samo su jedni od nutritivnih bogatstava kojima kravlje mlijeko obiluje.

Intolerancija na kravlje mlijeko je ustvari nepodnošenje mliječnog šećera, laktoze, kojom ovo mlijeko obiluje.

Simptomi: probavne tegobe, nadutost, vjetrovi, proljev.

Kozje mlijeko

Znate li da poboljšava san? Ima protuupalna svojstva i za razliku od gore navedenog, kravljeg mlijeka, sadrži znatno manje laktoze pa se probavlja puno brže i lakše. Naravno, ako vam ne smeta specifični miris. Ovo je mlijeko odličan izvor kalcija, kalija, fosfora i drugih minerala. Triptofan, kojim ovo mlijeko obiluje poboljšava i regulira kvaliteta vašeg sna. A znate i sami, ako niste dobro naspavani…

Ovčje mlijeko

Najkaloričnije mlijeko u ovoj grupi. Slatkasto, bogate teksture, obiluje cinkom, kalcijem, fosforom, proteinima, vitaminima skupine B i D. Obzirom da sadrži dvostruko više masnoće od kravljeg mlijeka, idealno je za proizvodnju sočnih, svima nama neodoljivih sireva (ako pak imate gljivicu candida, sireva se morate kloniti). Ako ste skloni nakupljanju kilograma, ovo mlijeko izbjegavajte.

Magareće mlijeko

Još od davnih vremena mu se pripisuju čudnovata, gotovo nadnaravna svojstva.

Osim što je nasličnije ljudskom mlijeku, ima najbolji omjer masnoća – niska razina zasićenih, a visoka razina nezasićenih – omega 3 i omega 6). Ovo mlijeko još uvijek nije masovno proizvedeno, jer se gospođi magarici može uzeti maximalno 250 ml mlijeka dnevno. To je mlijeko pravi eliksir, izuzetno dobro probavljivo i u narodu poznato kao najefikasnije u borbi protiv kašlja.

Nadam se da vam je ovaj članak, na jasan način predočio razlike pojedinih vrsta mlijeka.

Ako imate ikakve dvojbe, ili čak trojbe, javite nam se da testiramo koje je mlijeko za vas najbolje.

Sofisticirani BICOM biorezonantni uređaj, na brz i precizan način, može dati odgovor na sve vaše dileme. Osim na pitanje da li ste intolerantni, može vam dati i odgovor na pitanje u kojoj je mjeri pojedina namirnica dobr za moj organizam.

Ovdje smo za davanje savjeta i odgovora na sva vaša pitanja.

Ugodan radni tjedan, živjeli ( uz čašu za vas adekvatog mlijeka).